E İhracat Fatura Nasıl İptal Edilir?

E İhracat Fatura Nasıl İptal Edilir?

Gümrük müşavirleri e Fatura ve e İhracat konusunda henüz kendini net bir biçimde geliştirmiş ve bilgilerini güncelleme konusunda sıkıntı yaşamaktadırlar. Hal böyle olunca ve sorumluluk tamamen mükellefte olduğu için e ihracat faturası nasıl iptal edilir konusunu birazda olsa sizin öğrenmeniz gerekiyor. Öncelikle e ihracat faturası iptal edilir mi konusunu bilmek gerekiyor evet iptal edilebilir. Gümrük müşaviriniz ile görüşüp Gümrük ve Ticaret Bakanlığı e-Fatura Portalından size kullanıcı adı ve şifre temin etmesini istemeniz gerekiyor.  

Tüm kesmiş olduğunuz ihracat faturaları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı e İhracat Portalı üzerinden gözükmektedir. Ayrıca bu portal üzerinden sevkiyat başlamadan iptal işlemi yapabilirsiniz. Bu iptal işlemini çalıştığınız gümrükleme firması veya şahsı yapabilmektedir. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İhracat E Fatura Portalı Nedir?

Gümrük Ticaret Bakanlığı E Fatura çıktığında ihracat faturalarını da elektronik ortama dönüştürdür. Bu dönüşüm sonucunda da  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İhracat E Fatura portalı ortaya çıktı. Bu portal üzerinden tüm kestiğiniz ihracat senaryosundaki belgeleri görebilirsini ve iptal işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu portal dışında herhangi bir yerden iptal veya cevap verme durumunuz yoktur. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İhracat E Fatura Portalı üzerinden İhracat Faturası Nasıl İptal Edilir?

Tüm kesilen ihracat faturalarının alıcı kısmında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bilgisi vardır. Sizin satış yaptığınız kişi veya kurumlar ihracat faturasında asıl alıcı bölümünde yazmaktadır. İhracat faturaları zaman zaman yanlış, eksik veya hatalı kesilebilir. Bu hatalardan dolayı ise belgeyi iptal etmek gerekiyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının alıcı olduğu bu belgeler için bize İhracat E Fatura Portalını hizmete sokuyor. Bu portal üzerinden bizim kesmiş olduğumuz tüm belgeleri görebiliriz. Faturalar menüsü altından iptal etmek istediğimiz ilgili faturayı seçerek İptal et seçeneğinden ihracat faturasını iptal edebiliriz. 

İptal işlemleri sevkiyat başlamadan yapılması gerekmektedir. Aksi halde iptal işlemi yapılamamaktadır.