E-fatura Destek Forum

E-fatura Destek Forum

Gelir İdaresi Başkanlığı e-belge ve e-fatura konusunda mükellefleri bilgiye aç bırakmış durumdadır. Tam kesin ve net olan bir bilgi sunmadığı için mükellefler mali müşavirlerinin bilgi ve tecrübesine dayanmak istiyor fakat burada da yeni olan bu ürün için mali müşavirlerde yeri geldiği zaman tıkanıklık yaşıyorlar. Genel olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’na doğrudan e-posta gönderir ve sorununuzu yazarsanız danışman arkadaşlardan bir şekilde cevabını alabiliyorsunuz. Bu cevaplar kişiler ve danışmanlar arasında kaldığı için genele dönüşmüyor. Bu sıkıntıyı ve sorunu görerek e-fatura destek forum kurucu ve üyeleri bir topluluk oluşturarak buradaki sorunlara parmak basmak istiyorlar.


 

E-Fatura Destek Forumu ile neler öğrenebiliriz ?

Genel olarak tüm e-dönüşüm belgelerine hizmet veren e-fatura destek forumu tüm konularda mükellefin yanında yer alarak onlara destek oluyor. Genel olarak mükellef burada sorularını sorabilir, bildiklerilerini aktarabilir ve bilmediği konuda da bilgi sahibi olabilmektedir. Bu bakımda e-fatura, e-irsaliye, e-defter, e-makbuz ve e-müstahsil geçişlerinizi kolaylaştırmaktadır. e-fatura destek forumu üzerinde örnek bir konu inceleyelim.
 

E-Fatura nasıl iptal edilir ?

Günümüzde mükellefler tarafında en çok sorulan bu soru karşısında Gelir İdaresi Başkanlığı ve mali müşavir kanadında pek çok cevap bulunmakta ve su berrak bir konumda değildir. e-fatura destek forum üyeleri bu konuyu çok sadece ve anlaşılabilir halde cevaplar bulunmaktadır. 

İlk olarak e-arşiv belge iptal etmek istiyorsanız beyannamesi verilmediği sürece sizin tarafınızda iptal edilebilir.

e-Fatura ticari senaryoda ve 7 günü geçmediği sürece red verilerek iptal edilebilir. 7 günü geçti veya Temel senaryoda bir belge ise;

  • E-fatura İptal / İtiraz portalı kullanılabilir.
  • KEP hesaplarından red e-postası gönderilebilir.
  • Noter üzerinden iptal edilebilir 
  • Son seçenek ise iade faturası düzenlenebilir.

Gördüğünüz gibi birkaç cümle ile açıklanabilecek bu konu e-fatura destek forumu üzerinde paylaşılmış ve anlatılmış. Onun dışında bu soruya bu kadar net cevap verebilen başka bir platform ile karşılaşmanız mümkün değildir. 

Sizde kayıt olarak fayda sağlayabilir veya faydalanabilirsiniz.

e-fatura destek forum  sitesine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.